Gitároktatás

Kezdőknek, haladóknak

Az egyéni órákról

Az egyéni órán csak veled foglalkozom, a figyelem nem oszlik meg, nem siklik el, ezért az oktatás hatékonyabb, gördülékenyebb. Kezdetben az alap hangszeres technikák elsajátítása a cél. Általában 2-3 hónapnál nem tart tovább, de persze mint minden, ez is szorgalomfüggő. Nincs kötött tanmenet, ezért mindenki igény szerint tanulhat a saját tempójában, olyan számokon keresztül, amiket ismer, hallgat és szeret. Ez a tanulási folyamat helyes gyakorlással és egy kis szorgalommal minden esetben meghozza a kívánt eredményt. Segítséget tudok nyútani abban, hogy a gyakorlás élvezetes és szórakoztató legyen, ne unalmas, monoton sikerélmények nélküli időtöltés. Megtanulunk együtt játszani a kedvenceiddel (eredeti felvételekkel), hogy a gyakorlás is közös zenélés legyen. Ha az otthoni feladatok közben felmerül bármilyen technikai vagy elméleti kérdés akkor az órán felteheted, így nem marad nyitva egy kérdésed sem.

A csoportos órákról

A csoportos óráknak előnye, hogy akár a barátoddal vagy barátnőddel elkezdhetsz órára járni és motiválhatjátok egymást. Aki fél egyedül belevágni annak lehetősége van csoportos órák látogatására. Hasonlóan az egyéni órákhoz a 3-4 fős kissebb csoportokban is lehet fejlődni. A kis létszám megengedi, hogy az egyes tanulók gyakorlati vagy elméleti problémáit megoldjam. Az elmélet például ugyan az mint ha magánórákra járna a tanuló, viszont a gyakorlatban a közös zenélés kerül előtérbe. A közös órák sikeressége és gördülékenysége végett azonos szinten lévő és korban is hasonló embereket válogatok össze. Ez azt jelenti, hogy például három 10 éves gyerek mellé nem veszek fel egy 40 éves kezdő felnőttet. Az órák időpontjai a házirendben olvashatók.

Felnőttek is elkezdhetik?

Igen! Az olyan felnőtteknek akik túl vannak a harmincon (vagy akár a negyvenen, ötvenen is) kikapcsolódást és relaxálást nyújt a gitárral való tanulás. Pontosan tudom, hogy egy nyolc órás műszak után "csak" pihenni és kikapcsolni szeretne az ember, ezt tudja nyújtani a gitáron való játék.

Kevés időd van gyakorlásra?

Ha az ember hobbiból szeretne zenélni és nem ezzel szeretné keresni a kenyerét akkor nem szükséges órákon át gyakorolni minden nap. A lényeg, hogy meg kell tanulni helyesen gyakorolni úgy, hogy a lehető legkevesebb idő alatt a legtöbbet tudj fejlődni. Egy 20-30 perces koncentrált gyakorlással nagyobb eredményt lehet elérni, mint egy órákon át tartó görcsöcs összevissza gitározással.

Mennyi idő míg felcsendülnek az ismerős dallamok?

Nagy általánosságban a népdalok és tábortűzi dalok lejátszása 6-8 éves kortól akár fél év tanulás után elérhető. Az egyszerűbb rock, blues, jazz számok lejátszása 10-14 éves kortól akár egy év tanulás után lehetséges.

Mi történik ha megvan a hangszer és nincs magántanár?

Ha zeneiskolába nem akarsz menni mert nem érdekel annyira a klasszikus zene és a kötelező szolfézs, akkor irány a videómegosztó és "gitárleckéket" böngészel úgy, hogy azt se tudod, hogy kell helyesen tartani a gitárt. Így igen rövid ideig tart a lelkesedés ezt biztosan állíthatom. Ha gyors fejlődést és használható tudást szeretnél akkor vágj bele, kezdd el most, akár a saját lakásodban hiszen a gitároktatás Budapest nagy részén illetve vidéken is elérhető kiszállással, vagy gyere el hozzánk és tanulj nálunk.

 

Jelentkezés előtt kérlek figyelmesen olvasd el a házirendet és csak akkor jelentkezz ha elfogadod azt.